Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, June 21, 2006

Introducing Puppy, Bobby, Bear-Bear and Snowy


Semua itu nama mainannya Lauri. Dia paling senang "Soft Toys". Sama dia suka dipeluk-peluk dan dicium (terutama hidungnya) sebelum tidur. Bangun tidur, pasti dia juga nyari-nyari.

Nih, photo Lauri lagi "stretching" setelah bangun tidur dikelilingi temen-temennya:


And some kissing action:


Oh ya, Minggu kemarin ada kejadian lucu. Bangun tidur dia bilang ke aku: Mummy.. ech..ech..

Aku nggak ngeh maksudnya apa. Terus aku tanya dia lagi: "What?"

Lalu Lauri ngambil si Puppy dan sama dia punggung si Puppy digaruk. Ohhhh! Baru aku ngeti kalo dia minta aku nggaruk punggungnya.

Emang kemarinnya aku ngajarin dia kalo nggaruk itu "scratch". Tapi berhubung bagi anak 20 bulan agak susah bilang "scratch" ya jadinya "ech"

Friday, June 16, 2006

Too Many Project, Too Little Time


I got soo many project on hand and soo little time, no wonder no FO so far. I only have 1 hour or so in a day to do my project. I am starting to wonder why we have to sleep? Do you know that if we sleep 6 hour a day, it means we use up a quarter of our live to sleep and do nothing? I know.. I know... we need to sleep to recharge our energy and so on and so on.....

Hmmm.... people do crochet or knit while watching TV right? Why don't we also just do that while sleeping? Probably I should try that.

Anyway, photo shown above is another project that I am starting a while ago. Planning to make a cardigan.

Monday, June 12, 2006

What....?

Tau nggak? Lauri sekarang isa nyetel DVD. Cara megang CD pun dia udah ahli. Dia nggak megang di track nya, tapi jari telunjuknya dimasukkan di bolongan CD. DVD player di "on" kan. Terus open the rack, masukkan CD nya, close the rack and play.
Waduh, aku yang liat sampe terkaget-kaget.


Terus, kemarin waktu belanja di Giant ada kejadian lucu. James beli "baget" (itu lho roti keras yang panjang), sama dia dimasukkan di kereta belanjaan. Eh.. waktu kita pilih pilih mau beli permen untuk Lauri, dan diskusi mana yang kira-kira dia suka, sambil lalu aku ngelirik Lauri untuk ngecek dia lagi ngapain. Masa ampuunn...! Itu "baget" udah lepas bungkusnya, sama dia dipegang tangan dua dan ujungnya dimakan sambil bilang "Nyaaamm..." Sampai salesgirl yang melayani kita beli permen ketawa liat tingkah Lauri.

Crocheted Teddy Bear

After found this site and this, I was inspired to make my own version. Nothing fancy, just a plain white teddy. This is the result:


I used White DMC Tradition size 10 for the whole body and embroidered normal black cotton sewing thread for the nose and the eyebrows. For the eyes, I used 2 black plastic beads.

When Lauri saw this, she said: Mommy... Bear... Bear.... and she open her arm very wide. When she got the Bear, she hugged it and kissed the black nose.

Saturday, June 10, 2006

Taking a Bath


Waktu Lauri masih bayi, dia hepi banget kalo diceburin ke air. Mungkin waktu itu dia khan masih belon isa melihat dengan jelas, and nggak bisa ngapa-ngapain. Jadi diceburin ke air anget enak kali ya.
Sekarang, maunya banyak. Dia minta dikasih sabun, mainan sama busa sabun, terus kalo kepalanya dibilas sama air pasti teriak teriak. Kadang, dia nggak mau diangkat dari bak mandinya. Nakal!

Hari Sabtu kemarin khan aku, Lari dan James balik kampung ke Surabaya. Nah, pas waktu mandi kerena di Surabaya nggak ada bak mandi bayi, ya aku mandiin Lauri berdiri pake shower. Waduh! Nangis dia nggak mau diturunkan dari gendonganku. Jadi akhirnya aku paksa dia berdiri, dan mandi ala koboi super cepat.

Foto di samping adalah perbandingan waktu dia umur 1.5 bulan dan 20 bulan.

Thursday, June 01, 2006

Can I make crocheted blanket ?

I made doily before. I also made cardigan. However, I never made any crocheted blanket before. Why? Because a blanket, in order to give you warmth, it need to cover your body, if you know what I mean. I don't know whether I have the patient to crochet that big of object.

Anyway, I decided to give it a try.

I am trying to make below pattern that I got from japanese crocheted book.




I bought 9 balls of acrylic yarn (each 40 gram) from local handicraft shop. They are cheap. Each only cost me RM1.5 or US$0.40. So, total only cost me less than US$4.

I made 4 motifs, and this is how it looks like:

After making 36 pcs:

According to the pattern, I need to make 155 pcs total. But, I can not wait to see the result. So, after I made these 36 pcs, I joined them together to see how it looks like. Here is the result:

Nice? I think so. The problem is: I have to make another 119 pcs!

The thing I don't like about this pattern is that there is a lot of strands that need to be weave in due to color changing. Oh well.....